[ Startende Ondernemer ]

Printervriendelijke versieVerstuur naar een vriend

STEW training en advies kleinbedrijf

Begeleiding voor klanten met een UWV-uitkering (Ziektewet / WIA / WAO en Wajong)

Ontvang je van het UWV een uitkering Ziektewet, WIA, WAO en/of Wajong en ben je op zoek naar mogelijkheden om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan? STEW denkt graag met je mee en biedt graag ondersteuning bij het verder uitwerken van je plannen.

Voor het UWV voeren we de trajecten ‘Werkfit maken’ en ‘Naar werk’ uit. Hierbij begeleiden wij voor het UWV, (startende) ondernemers bij het opzetten en uitbouwen van hun bedrijfsidee.

In ‘Werkfit maken’ krijg je vooral ondersteuning bij het voorbereiden van je bedrijf. In een-op-een gesprekken en eventueel groepstrainingen besteden wij uitgebreid aandacht aan de verschillende aspecten van marketing (bedrijfsformule uitwerken, marktonderzoek, promotie, doelgroepen) etc. en de financiële aspecten (het opstellen van de verschillende begrotingen, zoals de exploitatiebegroting, de investeringsbegroting, de privébegroting e.d.) Indien nodig begeleiden we bij het opstellen van een ondernemingsplan en helpen we jou bij een kredietaanvraag. Veel aandacht is er ook voor het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden (timemanagement, acquisitie, e.d.). De basis van de onderneming is de persoon van de ondernemer zelf. Vragen die daarbij een rol spelen zijn: Wie ben ik? Welk concept en welke klant past daarbij? Waar liggen kansen voor mij? Past het ondernemerschap bij mij? Maar ook aan zaken als “hoe geef ik mijn ondernemerschap vorm binnen de kaders die mijn gezondheid stelt?” Thema’s kunnen zijn rouwverwerking, effectiviteit, doelen stellen, agendabeheer e.d. Daarnaast is er uitgebreid aandacht voor de onderdelen die van belang zijn voor het opzetten en continueren van een onderneming. Bij aanvang van een traject kan een zogenaamd Haalbaarheidsonderzoek worden in gezet. We onderzoeken samen de mogelijkheden van ondernemerschap aan de hand van een ondernemerstest en diepte interview.

Bij ‘Naar werk’ ben je klaar om je eerste opdrachten binnen te halen. Wij begeleiden je dan bij het verder uitrollen van je strategie, netwerken, acquisitie, prijsonderhandelen e.d. Als je deze periode hebt afgerond, heb je daadwerkelijk de eerste opdrachten binnen gehaald en al één of meerdere facturen gestuurd. Verder heb je een overzichtelijke administratie die je goed kunt bijhouden. Het programma van STEW is altijd maatwerk.

Verschillende begeleidingsactiviteiten kunnen daarom flexibel worden ingezet in beide trajecten.

STEW heeft landelijke dekking. Woont u verder dan 15 kilometer van onze vestiging? Dan krijgt u een reiskostenvergoeding.